Frank van Geffen

Business Consultant Data & Analytics, Rabobank

Frank heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van procesmanagement, informatiemanagement, analyse en advies. De laatste 10 jaar heeft hij zeer succesvol de innovatieve techniek process mining onder de aandacht gebracht in het bedrijfsleven. Naast meerdere succesvolle projecten heeft hij de Interest Group Process Mining bij de KNVI opgericht. Dit heeft gezorgd voor een laagdrempelig platform, waarbij bedrijven leren van elkaars praktijkervaringen tijdens de toepassing van deze nieuwe techniek. In 2018 heeft Frank voor zijn succesvolle projecten bij Rabobank het certificaat Certified Process Mining Master ontvangen. Ook is hij benoemd tot digital process innovator van 2018 op basis van de impact die hij heeft gerealiseerd via de IG Process Mining, door talloze bedrijven in staat te stellen hun processen te vernieuwen door toepassing van process mining.

18 november 16.30 uur – Case over Process Mining: bestaande processen verbeterd
Schatgraven in de procesgegevens van een organisatie kan veel opleveren. Hoe haal je uit een enorme hoeveelheid data, die gegevens waarmee je efficiƫnte procesmodellen kunt maken?

Vernieuwen, optimaliseren, grip houden, aanpassen, leren, allemaal Nederlandse termen voor Innovation, Lean Optimizing, Control, Agile, Learning. Wat betekenen deze termen als je je baseert op een data gedreven benadering? Bij het managen van processen (de manier van werken), komen al deze termen in meer of mindere mate voorbij en we beschouwen ze vaak als aparte dingen. In dit powercollege word je meegenomen in hoe een technologische innovatie, die gebruikt maakt van data, het mogelijk maakt om al deze begrippen in relatie tot processen toe te passen. De take-away van deze lezing is, dat gebruik van data feiten uit het verleden, zorgen voor een directe focus op actie en je verandering zal versnellen.