Jasper Wognum

Oprichter & CEO van BrainCreators

Jasper begon zijn studie kunstmatige intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam in 1995. Na een master in computationele psychologie werd fintech startup Transparent opgericht. Met behulp van algoritmes konden fouten in de boekhouding van multinationals worden gevonden en hersteld. In 2006 lonkte de zich herstellende internet markt en stapte Jasper over naar e-commerce bureau Strawberries. Een unieke kans bood zich aan bij sociaal netwerk Hyves, waar Jasper verantwoordelijk werd voor product, design en kwaliteitsbewaking. Na de verkoop van Hyves aan TMG bracht Jasper enkele jaren in dezelfde rol door binnen TMG online.

Na een korte ad interim periode bij startup Fashiolista werd LookLive opgericht, een concept dat met behulp van kunstmatige intelligentie kleding gedragen door bekende mensen herkende en verkocht. De tijd bleek rijp voor brede inzet van AI en samen met oud studiegenoten richtte Jasper BrainCreators op. Vandaag is BrainCreators een van de meest ervaren teams van AI specialisten in Nederland en daarbuiten.

 

11 juni 16.15 uur – Case over Data & Artificial Intelligence
Jasper Wognum weet wat de échte kansen en mogelijkheden met AI zijn voor bedrijven. De oprichter en ceo van het bedrijf BrainCreators, dat zich heeft toegelegd op AI, werkt voor klanten als Vodafone-Ziggo, Volksbank en DHL. “Het is belangrijk om te weten dat het bij AI altijd over data gaat. Ieder bedrijf heeft data. Die is pas waardevol als je daar kennis aan toe kunt voegen”